User Tools

Site Tools


recepty:polevky:kyselica

Table of Contents

Kyselica

Ingredience:

  • 400 g kysaného zelí
  • 300 g brambor
  • 100 g klobásy
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 200 ml zakysané smetany
  • máslo
  • hladká mouka
  • mléko
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • bobkový list
  • nové koření

Postup:

Ve větším hrnci dáme vařit zelí i s nálevem a hrnkem vody, v druhém, s osolenou vodou a kmínem, na kostičky pokrájené brambory. Do hrnce se zelím přidáme ještě několik bobkových listů a pár kuliček nového koření. Když jsou brambory skoro měkké, slijeme je i s vodou do většího hrnce k zelí. Na lžíci másla osmažíme cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou klobásu. V troše mléka rozkvedláme lžíci mouky, vlijeme do hrnce a důkladně rozmícháme. Pak přidáme osmaženou cibulku, klobásu a slaninu. Za občasného míchání necháme probublávat asi čtvrt hodiny. Nakonec odstavíme z ploténky a dochutíme zakysanou smetanou a podle potřeby solí a pepřem.

recepty/polevky/kyselica.txt · Last modified: 2019/08/02 11:18 (external edit)