User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:trhane_maso

Table of Contents

Trhané maso

Ingredience:

  • 2 Kg Vepřová plec v celku
  • Ostrá marináda

Postup:

Pekáč vysteleme alobalem tak, aby ze všech stran dostatečně přečuhoval a dal se do něj celý kus masa dobře zabalit. Maso položíme na alobal a ze všech stran potřeme Ostrou marinádou. Zabalíme do alobalu, raději dvojtě, aby nám nic při pečení nevyteklo.

Vložíme do trouby a pečeme 8 hodin na 110 °C.

Po vyndání z trouby necháme cca 10 minut odpočívat. Maso tak bude ještě šťavnatější, všechno totiž zůstane krásně uvnitř. Poté maso natrháme pomocí dvou vidliček. Výpek s marinádou vmícháme do masa.

Podáváme v tortile naplněné zeleninou a zakysanou smetanou.

recepty/hlavni_jidla/trhane_maso.txt · Last modified: 2020/11/01 14:22 by matt