User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:spagety_carbonara

Špagety carbonara

Ingredience pro 4 porce

  • 500g špaget
  • 3 strouzky česneku
  • 5 žloutků
  • 200g proscutto/panchetta
  • 100g parmezánu
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvaříme těstoviny al dente.

Mezitím pancettu nakrájíme najemno, ve velké pánvi rozpálime olej a jemně v něm osmažíme kousky proscutta a plátky česneku (asi 5 min).

Nastrouháme sýr a se žloutky promícháme vidličkou v misce, opepříme čerstvě mletým pepřem.

Uvařené těstoviny vložíme do pánve a promícháme. Pánev odstavíme a přidáme k těstovinám vajíčka se sýrem. Těstoviny promíchávejte, aby se obalily vaječnou směsí. Ta díky teplu sálajícímu z těstovin zhoustne. Neměla by se ovšem začít srážet.

Podle potřeby přidáme ještě pár lžic vody z těstovin, ale jen tolik, aby byla omáčka hedvábná, nikoli vodnatá. Je-li třeba, dopepříme.

recepty/hlavni_jidla/spagety_carbonara.txt · Last modified: 2024/08/28 11:48 by matt