User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:spagety_aglio_e_olio

Špagety aglio olio e peperoncino

Ingredience pro 4 porce

  • 350-500g špaget
  • sebestianska klobasa(volitelně)
  • 7 strouzků česneku
  • olivový olej
  • 3 velke chilli papričky
  • 1/2 konzervy ancoviček (asi 6 filet)
  • 5 plátků sušených rajčat
  • sůl
  • parmezán
  • pepř

Postup přípravy

Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente, ale pozor, směs čeká na špagety, nikdy ne opačně.

Mezitím ve velké pánvi rozpálime olej a jemně v něm osmažíme kousky klobásy a chilli. Nyní přidáme a rozpustíme na drobno nakrájemé ančovičky a plátky česneku (asi 2 min). Pozor, nesmí se připálit! Dochutíme na drobno nakrájenými sušenými rajčaty.

Uvařené těstoviny vložíme do omáčky, přidáme trochu vody od špaget a promícháme. Nakonec přidáme pepř, strouhaný parmazán a můžeme přidat nasekanou hladkolistou petržel.

recepty/hlavni_jidla/spagety_aglio_e_olio.txt · Last modified: 2025/06/04 09:13 by matt