User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:roastbeef

This is an old revision of the document!


Table of Contents

Roastbeef

Ingredience:

  • > 1Kg nízký roštěnec
  • 3PL plnotučna hořčíce
  • 2PL hrubozrná hořčíce
  • 1PL dižonská hořčíce
  • wolchester
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • majonéza
  • cibule
  • kyselá okurka
  • Brambory

Postup:

Nízký roštěnec odblanime, potřeme olivovým olejem, zavakuujeme a dáme minimálně na týden do nulové zóny stařit. Z nízkého roštěnce uděláme pomocí provázku kompaktní blok. Použijeme roládové vázání (pokračující provázek vedeme spodem). Až získá maso pokojovou teplotu, krátce jej ze všech stran osmahneme na rozpalené pánvi (celkově 5minut), tak aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu. Do masa vmasírujeme sůl a čerstvě namletý pepř, potřeme jej směsí hořčíc a wolchestru a vložíme zabalene do alobalu do trouby.

Na sondě nastavíme maximální teplotu středu na 53 °C a teplotu v troubě nastavujeme vůči teplotě středu následovně.

Teplota středu Teplota trouby
<30˚C 110˚C
<40˚C 90˚C
>40˚C 63˚C

Při každé změně teploty troubu důkladně odvětráme. Pečení trvá zhruba 1h. Poté maso při teplotě 50˚C cca 2h táhneme. V teto fazi se dostane teplota stredu az na 57˚C.

Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

recepty/hlavni_jidla/roastbeef.1699947659.txt.gz · Last modified: 2023/11/14 07:40 by matt