This is an old revision of the document!
Nízký roštěnec potřeme olivovým olejem, zavakuujeme a dáme minimálně na týden do nulové zóny stařit. Z nízkého roštěnce uděláme pomocí provázku kompaktní blok. Použijeme roládové vázání (pokračující provázek vedeme spodem). Do masa vmasírujeme sůl a čerstvě namletý pepř a počkáme až získá pokojovou teplotu. Maso krátce, ze všech stran, osmahneme na rozpalené pánvi (celkově 5minut), tak aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu. Potřeme směsí hořčíc a wolchestru a vložíme do trouby.
Na sondě nastavíme maximální teplotu středu na 53 °C a teplotu v troubě nastavujeme vůči teplotě středu následovně.
Teplota středu | Teplota trouby |
---|---|
<30˚C | 110˚C |
<40˚C | 90˚C |
>40˚C | 65˚C |
Při každé změně teploty troubu důkladně odvětráme. Pečení trvá zhruba 1h. Poté maso přikryjeme alobalem a při teplotě 50-55˚C 2h táhneme.
Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.