User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:roastbeef

This is an old revision of the document!


Table of Contents

Roastbeef

Ingredience:

  • > 1Kg nízký roštěnec
  • 2PL plnotučna hořčíce
  • 1PL dižonská hořčíce
  • 1PL hrubozrná hořčíce
  • wolchester
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • majonéza
  • cibule
  • kyselá okurka
  • Brambory

Postup:

Nízký roštěnec potřeme olivovým olejem, zavakuujeme a dáme minimálně na týden do nulové zóny stařit. Z nízkého roštěnce uděláme pomocí provázku kompaktní blok. Použijeme roládové vázání (pokračující provázek vedeme spodem). Do masa vmasírujeme sůl a čerstvě namletý pepř a počkáme až získá pokojovou teplotu. Maso krátce, ze všech stran, osmahneme na rozpalené pánvi (celkově 5minut), tak aby se zatáhlo a nepuštělo šťávu. Potřeme směsí hořčíc a wolchestru a vložíme do trouby.

Na sondě nastavíme maximální teplotu středu na 53 °C a teplotu v troubě nastavujeme vůči teplotě středu následovně.

Teplota středu Teplota trouby
<30˚C 110˚C
<40˚C 90˚C
<45˚C 65˚C

Při každé změně teploty troubu důkladně odvětráme. Pečení trvá zhruba 1h. Poté maso přikryjeme alobalem a při teplotě asi 50-55˚C 2h táhneme.

Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

recepty/hlavni_jidla/roastbeef.1699544365.txt.gz · Last modified: 2023/11/09 15:39 by matt