This is an old revision of the document!
Nízký roštěnec potřeme olivovým olejem, zavakuujeme a dáme minimálně na týden do nulové zóny stařit. Z nízkého roštěnce uděláme pomocí provázku kompaktní blok. Použijeme roládové vázání (pokračující provázek vedeme spodem). Do masa vmasírujeme sůl a čerstvě namletý pepř. Maso krátce, ze všech stran, osmahneme na rozpalené pánvi (celkově 5minut), tak aby se zatáhlo a nepuštělo šťávu. Potřeme směsí hořčíc a wolchestru a vložíme do trouby.
Na sondě nastavíme maximální teplotu středu na 53 °C a teplotu v troubě nastavujeme vůči teplotě středu následovně.
| Teplota středu | Teplota trouby |
|---|---|
| <20˚C | 110˚C |
| <30˚C | 90˚C |
| <40˚C | 70˚C |
| <45˚C | 65˚C |
Pečení trvá zhruba 1h. Poté je dobré maso ještě při nízké teplotě maso ještě 2h táhnout.