User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:roastbeef

This is an old revision of the document!


Table of Contents

Roastbeef

Ingredience:

  • > 1Kg nízký roštěnec
  • 2PL plnotučna hořčíce
  • 1PL dižonská hořčíce
  • 1PL hrubozrná hořčíce
  • 1PL wolchester
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • majonéza
  • cibule
  • kyselá okurka

Postup:

Nízký roštěnec potřeme olivovým olejem, zavakuujeme a dáme minimálně na týden do nulové zóny stařit. Z nízkého roštěnce uděláme pomocí provázku kompaktní blok. Použijeme roládové vázání (pokračující provázek vedeme spodem). Maso krátce osmahneme na rozpalené pánvi (celkově 5minut), tak aby se zatáhlo a nepuštělo šťávu. Posolíme popepříme čerstvě namletým pepřem, potřeme směsí hořčíc a wolchestru a vložíme do trouby.

Na sondě nastavíme maximální teplotu středu na 53 °C a teplotu v troubě nastavujeme vůči teplotě středu následovně.

recepty/hlavni_jidla/roastbeef.1699542209.txt.gz · Last modified: 2023/11/09 15:03 by matt