User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:pecena_kridla

Table of Contents

Pečená křídla

Pečení křidýlek má dvě fáze:

  1. Fáze pomalého změknutí masa a vypečení kůže, kdy jde o to dostat maso do příjemně poživatelného stavu
  2. Fáze rychlého a prudkého zapečení s marinádou, kdy jde o vytvoření výrazné chuti a lepkavého povrchu

Fáze 1

  • Křídla promícháme s trochou oleje, soli a pepře.
  • Pečeme nejlépe 2 hodiny při 120°C (nebo 1 hodinu při 150°C). Nezakrýváme, nepodléváme, prostě je jenom vyskládáme na plech a vložím do trouby.
  • Připravíme sladkou marinádu, například curry.
  • Pokud by po dvou hodinách vypadaly pořád ještě bledě, zvýšíme teplotu na 150 stupňů a krátce pečeme, asi 10-15 minut.
  • Jedno křídlo zkušebně otestujeme, zda je maso dost měkké a jde bez násilí odejmout od kosti. Pokud ne, pokračujte ještě zhruba čtvrt hodiny v pečení.

Fáze 2

  • Na předpečená křídla lžící pečlivě rozlijeme připravenou marinádu a pečeme 10 minut na 200°C.
  • Znovu křídla přemažeme výpekem ze dna pekáče a pečeme 5-10 minut na 200°C.
  • Vyndáme z trouby a opět přemažeme výpekem ze dna.
  • Necháme 5 minut odpočívat
recepty/hlavni_jidla/pecena_kridla.txt · Last modified: 2020/01/03 12:59 by matt