User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:hovezi_na_korenove_zelenine

This is an old revision of the document!


Hovězí na kořenové zelenině a víně dle Kluků v akci

Ingredience

  • 1 kg hovězí krkovice
  • 1/2 malého celeru
  • 3 střední mrkve
  • 2 velké petržele
  • 6 malých cibulí
  • tymián
  • rozmarýn
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 l červeného vína
  • 1 zeleninový vývar
  • olej
  • hl. mouka

Postup

Maso na velké kousky, osolit, opepřit a zprášit moukou, osmahnout. Na stejné pánvy osmahneme zeleninu skoro do hněda, přidáme zpátky maso, zalijeme vývarem a vínem, přidáme koření a pečeme zakryté na 120 stupňů 2 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme a dle potřeby zredukujeme omáčku.

Na talíř přidáme orestované žampióny.

recepty/hlavni_jidla/hovezi_na_korenove_zelenine.1564744702.txt.gz · Last modified: 2019/08/02 11:18 by 127.0.0.1