User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:hovezi_na_korenove_zelenine

Hovězí na kořenové zelenině a víně dle Kluků v akci

Ingredience

  • 1Kg hovězí krkovice
  • 1/2 malého celeru
  • 3 střední mrkve
  • 2 velké petržele
  • 6 malých cibulí
  • tymián
  • rozmarýn
  • sůl
  • pepř
  • 1/2l červeného vína
  • 1 zeleninový vývar
  • olej
  • hl. mouka

Postup

Maso na velké kousky, osolit, opepřit a zaprášit moukou, osmahnout. Maso zalijeme vývarem, vínem a svarime. Na stejné pánvy jako maso osmahneme zeleninu skoro do hněda, přidáme k masu, přidáme koření a pečeme zakryté na 120 stupňů 2 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme a dle potřeby zredukujeme omáčku.

Na talíř přidáme orestované žampióny.

recepty/hlavni_jidla/hovezi_na_korenove_zelenine.txt · Last modified: 2020/01/25 09:54 by matt