User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:burtgulas

Table of Contents

Buřtguláš

Ingredience:

  • 600 g točeného salámu
  • 600 g brambor
  • 4 cibule (cca 400 g)
  • 2 PL sladké papriky
  • 6 stroužků česneku (nemusí být)
  • 2 lžíce sádla
  • 1 l vody
  • drcený kmín
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup:

Cibuli nakrájíme najemno a salám na kolečka. Do rozpáleného kotlíku dáme rozehřát sádlo, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený točeňák, cibuli a drcený kmín. Restujeme dozlatova, poté zaprášíme paprikou a krátce orestujeme, zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené oškrábané brambory, osolíme a přivedeme k varu. Jakmile jsou brambory měkké, dochutíme pepřem, majoránkou a česnekem. Buřtguláš podáváme s chlebem.

recepty/hlavni_jidla/burtgulas.txt · Last modified: 2019/08/02 11:18 (external edit)