User Tools

Site Tools


recepty:chutovky:zapecene_papriky

Zapečené papriky plněné balkánským sýrem

Ingredience

  • 6 červených paprik
  • 300g balkánského sýra
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvé bylinky dle chuti (bazalka, petrzelka, pažitka …)

Postup přípravy

Na pečení se nejvíc hodí červené papriky, které jdou nejlépe loupat. Papriky dáme na suchý plech do trouby na maximum, necháme zčernat a poté je vyndáme a oloupeme zčernalou slupku. Jakmile papriky trochu zchladnou a splasknou jim puchýře, půjde slupka dolů skoro sama. Někdy se doporučuje papriky po vyndání uzavřít do igelitu, aby se ještě trochu spařily, ale není to nutné. Slupku na paprikách nenecháváme moc dlouho, aby nezískaly moc intenzivní kouřovou chuť. Papriky dále rozpůlíme a zbavíme jadřinců.

Balkánský sýr nastrouháme nahrubo, přidáme dva stroužky česneku, najemno nakrájené bylinky a trochu olivového oleje. Směs důkladné promícháme a dáme na poloviny paprik, které jsme položily na olejem vymazaný plech. Vše necháme na pár minut v troubě zapéct.

Podáváme s bílým pečivem, nejlépe s čerstvou bagetou.

recepty/chutovky/zapecene_papriky.txt · Last modified: 2019/08/02 11:18 (external edit)