Table of Contents

Špagety carbonara

Ingredience pro 4 porce

Postup přípravy

Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvaříme těstoviny al dente.

Mezitím pancettu nakrájíme najemno, ve velké pánvi rozpálime olej a jemně v něm osmažíme kousky proscutta a plátky česneku (asi 5 min).

Nastrouháme sýr a se žloutky promícháme vidličkou v misce, opepříme čerstvě mletým pepřem.

Uvařené těstoviny vložíme do pánve a promícháme. Pánev odstavíme a přidáme k těstovinám vajíčka se sýrem. Těstoviny promíchávejte, aby se obalily vaječnou směsí. Ta díky teplu sálajícímu z těstovin zhoustne. Neměla by se ovšem začít srážet.

Podle potřeby přidáme ještě pár lžic vody z těstovin, ale jen tolik, aby byla omáčka hedvábná, nikoli vodnatá. Je-li třeba, dopepříme.