Table of Contents
Pečená křídla
Fáze 1
Fáze 2
Pečená křídla
Pečení křidýlek má dvě fáze:
Fáze pomalého změknutí masa a vypečení kůže, kdy jde o to dostat maso do příjemně poživatelného stavu
Fáze rychlého a prudkého zapečení s marinádou, kdy jde o vytvoření výrazné chuti a lepkavého povrchu
Fáze 1
Křídla promícháme s trochou oleje, soli a pepře.
Pečeme nejlépe 2 hodiny při 120°C (nebo 1 hodinu při 150°C). Nezakrýváme, nepodléváme, prostě je jenom vyskládáme na plech a vložím do trouby.
Připravíme sladkou marinádu, například
curry
.
Pokud by po dvou hodinách vypadaly pořád ještě bledě, zvýšíme teplotu na 150 stupňů a krátce pečeme, asi 10-15 minut.
Jedno křídlo zkušebně otestujeme, zda je maso dost měkké a jde bez násilí odejmout od kosti. Pokud ne, pokračujte ještě zhruba čtvrt hodiny v pečení.
Fáze 2
Na předpečená křídla lžící pečlivě rozlijeme připravenou marinádu a pečeme 10 minut na 200°C.
Znovu křídla přemažeme výpekem ze dna pekáče a pečeme 5-10 minut na 200°C.
Vyndáme z trouby a opět přemažeme výpekem ze dna.
Necháme 5 minut odpočívat