Table of Contents

Doby grilování

El. kontaktní gril

Hodnoty jsou upraveny na elektrcký kontaktní gril pro stupeň propečení medium-rare.

Hovězí maso

Maso tloušťka [cm] vysoký přímý žár [min] dopékání 130st/[min]
Rib-eye / Filet mignon 2 2 + 2 5
3 3.5 + 3.5 5
4 4.5 + 4.5 7
Flank 2 4 + 4 5
Hamburger 2 4 + 4 0
3 5 + 5 0
Svíčková 1,5 Kg 10 40

Vepřové maso

Maso tloušťka [cm] vysoký přímý žár [min] dopékání [min]
Kotleta 2 3 + 3 0
3 3 + 3 5
Panenka 0,5 Kg 5 25

Klasický gril

Hodnoty jsou doporučené doby dle literatury pro klasický gril.

Hovězí maso

Maso tloušťka [cm] vysoký přímý žár [min] střední nepřímý žár [min] nepřímý nízký žár [min]
Rib-eye / Filet mignon 2 2 + 2 0 0
3 3 + 3 0 0
5 3 + 3 10 0
Flank 2 4 + 4 0 0
Hamburger 2 4 + 4 0 0
Svíčková 1,5 Kg 10 40 0

Vepřové maso

Maso tloušťka [cm] vysoký přímý žár [min] střední nepřímý žár [min] nepřímý nízký žár [min]
Kotleta 2 3 + 3 0 0
3 3 + 3 5 0
Panenka 0,5 Kg 5 25 0
Klobasa 0 20 0

Kuřecí maso

Maso váha [g] střední přímý žár [min] nízký přímý žár [min] střední nepřímý žár [min]
Prsa 200 12 0 0
Stehna 100 10 0 0
Kousky s kostí 150 0 10 30
Celé kuře 2000 0 0 75