====== Kyselica ====== ==== Ingredience: ==== * 400 g kysaného zelí * 300 g brambor * 100 g klobásy * 100 g slaniny * 1 cibule * 200 ml zakysané smetany * máslo * hladká mouka * mléko * sůl * pepř * kmín * bobkový list * nové koření ==== Postup: ==== Ve větším hrnci dáme vařit zelí i s nálevem a hrnkem vody, v druhém, s osolenou vodou a kmínem, na kostičky pokrájené brambory. Do hrnce se zelím přidáme ještě několik bobkových listů a pár kuliček nového koření. Když jsou brambory skoro měkké, slijeme je i s vodou do většího hrnce k zelí. Na lžíci másla osmažíme cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou klobásu. V troše mléka rozkvedláme lžíci mouky, vlijeme do hrnce a důkladně rozmícháme. Pak přidáme osmaženou cibulku, klobásu a slaninu. Za občasného míchání necháme probublávat asi čtvrt hodiny. Nakonec odstavíme z ploténky a dochutíme zakysanou smetanou a podle potřeby solí a pepřem.