====== Špagety aglio olio e peperoncino ====== ==== Ingredience pro 4 porce ==== * 500g špaget * 7 strouzků česneku * olivový olej * 2 chilli papričky * 1/2 konzervy ancoviček (asi 6 filet) * 5 plátků sušených rajčat * sůl * parmezán * pepř ==== Postup přípravy ==== Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente. Mezitím ve velké pánvi rozpálime olej a jemně v něm osmažíme kousky chilli a plátky česneku (asi 2 min). Pozor, nesmí se připálit! Nyní přidáme a rozpustíme na drobno nakrájemé ančovičky a dochutíme na drobno nakrájenými sušenými rajčaty. Uvařené těstoviny vložíme do omáčky, přidáme trochu vody od špaget a promícháme. Nakonec přidáme pepř, strouhaný parmazán a můžeme přidat nasekanou hladkolistou petržel.