=====Pečená křídla===== Pečení křidýlek má dvě fáze: - Fáze pomalého změknutí masa a vypečení kůže, kdy jde o to dostat maso do příjemně poživatelného stavu - Fáze rychlého a prudkého zapečení s marinádou, kdy jde o vytvoření výrazné chuti a lepkavého povrchu ===Fáze 1=== * Křídla promícháme s trochou oleje, soli a pepře. * Pečeme nejlépe 2 hodiny při 120°C (nebo 1 hodinu při 150°C). Nezakrýváme, nepodléváme, prostě je jenom vyskládáme na plech a vložím do trouby. * Připravíme sladkou marinádu, například [[recepty:marinady:curry|curry]]. * Pokud by po dvou hodinách vypadaly pořád ještě bledě, zvýšíme teplotu na 150 stupňů a krátce pečeme, asi 10-15 minut. * Jedno křídlo zkušebně otestujeme, zda je maso dost měkké a jde bez násilí odejmout od kosti. Pokud ne, pokračujte ještě zhruba čtvrt hodiny v pečení. ===Fáze 2=== * Na předpečená křídla lžící pečlivě rozlijeme připravenou marinádu a pečeme 10 minut na 200°C. * Znovu křídla přemažeme výpekem ze dna pekáče a pečeme 5-10 minut na 200°C. * Vyndáme z trouby a opět přemažeme výpekem ze dna. * Necháme 5 minut odpočívat