====== Doby grilování ====== ===== El. kontaktní gril ===== Hodnoty jsou upraveny na elektrcký kontaktní gril pro stupeň propečení medium-rare. ==== Hovězí maso ==== ^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ dopékání 130st/[min] ^ | Rib-eye / Filet mignon | 2 | 2 + 2 | 5 | | | 3 | 3.5 + 3.5 | 5 | | | 4 | 4.5 + 4.5 | 7 | | Flank | 2 | 4 + 4 | 5 | | Hamburger | 2 | 4 + 4 | 0 | | | 3 | 5 + 5 | 0 | | Svíčková | 1,5 Kg | 10 | 40 | ==== Vepřové maso ==== ^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ dopékání [min] ^ | Kotleta | 2 | 3 + 3 | 0 | | | 3 | 3 + 3 | 5 | | Panenka | 0,5 Kg | 5 | 25 | ===== Klasický gril ===== Hodnoty jsou doporučené doby dle literatury pro klasický gril. ==== Hovězí maso ==== ^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ nepřímý nízký žár [min] ^ | Rib-eye / Filet mignon | 2 | 2 + 2 | 0 | 0 | | | 3 | 3 + 3 | 0 | 0 | | | 5 | 3 + 3 | 10 | 0 | | Flank | 2 | 4 + 4 | 0 | 0 | | Hamburger | 2 | 4 + 4 | 0 | 0 | | Svíčková | 1,5 Kg | 10 | 40 | 0 | ==== Vepřové maso ==== ^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ nepřímý nízký žár [min] ^ | Kotleta | 2 | 3 + 3 | 0 | 0 | | | 3 | 3 + 3 | 5 | 0 | | Panenka | 0,5 Kg | 5 | 25 | 0 | | Klobasa | | 0 | 20 | 0 | ==== Kuřecí maso ==== ^ Maso ^ váha [g] ^ střední přímý žár [min] ^ nízký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ |Prsa | 200 | 12| 0| 0| |Stehna |100 |10| 0 |0| |Kousky s kostí |150 |0 |10| 30 | |Celé kuře| 2000 |0| 0| 75|