====== Utopenci ====== ==== Ingredience pro 1,7 l sklenici ==== * 700g buřtů (7ks) * 300ml octa * 3 cibule * 6 chilli papriček (nebo 1 čevenou papriku) * pepř celý * pepř mletý * nové koření * bobkový list * sůl * cukr ==== Postup ==== Z buřtů odstraníme střívko a nakrájíme podélně na čtvrtiny, jejichž vrstvy střídáme s vrstvami půlkoleček cibule v připravené nádobě. Zároveň průběžně přidáváme chilli papričky nebo červené papriky. Krátce povaříme lák složený z 300ml octa, 700ml vody, několika kuliček nového koření, pepře, bobkového listu, mletého pepře lžický soli a cukru. Vlahým lákem zalijeme sklenici, důkladně ji protřepeme a minimálně na týden uložíme do lednice. Lze doplnit na plátky nakrájenou paprikou a nakrajenými stroužky česneku.