This shows you the differences between two versions of the page.
Next revision | Previous revision | ||
recepty:hlavni_jidla:trhane_maso [2020/11/01 13:40] matt created |
recepty:hlavni_jidla:trhane_maso [2020/11/01 14:22] (current) matt |
||
---|---|---|---|
Line 1: | Line 1: | ||
+ | ====== Trhané maso ====== | ||
+ | ==== Ingredience: ==== | ||
- | Nejprve s[[recepty:marinady:ostra|Ostrou]] | + | * 2 Kg Vepřová plec v celku |
+ | * [[recepty:marinady:ostra|Ostrá]] marináda | ||
+ | |||
+ | |||
+ | ==== Postup: ==== | ||
+ | |||
+ | Pekáč vysteleme alobalem tak, aby ze všech stran dostatečně přečuhoval a dal se do něj celý kus masa dobře zabalit. Maso položíme na alobal a ze všech stran potřeme [[recepty:marinady:ostra|Ostrou]] marinádou. Zabalíme do alobalu, raději dvojtě, aby nám nic při pečení nevyteklo. | ||
+ | |||
+ | Vložíme do trouby a pečeme 8 hodin na 110 °C. | ||
+ | |||
+ | Po vyndání z trouby necháme cca 10 minut odpočívat. Maso tak bude ještě šťavnatější, všechno totiž zůstane krásně uvnitř. Poté maso natrháme pomocí dvou vidliček. Výpek s marinádou vmícháme do masa. | ||
+ | |||
+ | Podáváme v tortile naplněné zeleninou a zakysanou smetanou. |