This shows you the differences between two versions of the page.
Both sides previous revision Previous revision Next revision | Previous revision | ||
recepty:hlavni_jidla:spagety_carbonara [2024/08/28 11:28] matt |
recepty:hlavni_jidla:spagety_carbonara [2024/08/28 11:48] (current) matt |
||
---|---|---|---|
Line 19: | Line 19: | ||
Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvaříme těstoviny al dente. | Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvaříme těstoviny al dente. | ||
- | Mezitím pancettu nakrájíme najemno, ve velké pánvi rozpálime olej a jemně v něm osmažíme kousky proscutty a plátky česneku (asi 5 min). | + | Mezitím pancettu nakrájíme najemno, ve velké pánvi rozpálime olej a jemně v něm osmažíme kousky proscutta a plátky česneku (asi 5 min). |
Nastrouháme sýr a se žloutky promícháme vidličkou v misce, opepříme čerstvě mletým pepřem. | Nastrouháme sýr a se žloutky promícháme vidličkou v misce, opepříme čerstvě mletým pepřem. | ||
- | Uvařené těstoviny vložíme do pánve a promícháme. Nakonec můžeme přidat strouhaný parmazán a nasekanou hladkolistou petržel. | + | Uvařené těstoviny vložíme do pánve a promícháme. Pánev odstavíme a přidáme k těstovinám vajíčka se sýrem. Těstoviny promíchávejte, aby se obalily vaječnou směsí. Ta díky teplu sálajícímu z těstovin zhoustne. Neměla by se ovšem začít srážet. |
- | Pánev odstavíme a přidáme k těstovinám vajíčka se sýrem. Těstoviny promíchávejte, aby se obalily vaječnou směsí. Ta díky teplu sálajícímu z těstovin zhoustne. Neměla by se ovšem začít srážet. | + | Podle potřeby přidáme ještě pár lžic vody z těstovin, ale jen tolik, aby byla omáčka hedvábná, nikoli vodnatá. Je-li třeba, dopepříme. |
- | + | ||
- | Podle potřeby přidáme ještě pár lžic vody z těstovin, ale jen tolik, aby byla omáčka hedvábná, nikoli vodnatá. Je-li třeba, dosolíme. | + | |