User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:spagety_aglio_e_olio

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
recepty:hlavni_jidla:spagety_aglio_e_olio [2024/08/20 10:16]
matt
recepty:hlavni_jidla:spagety_aglio_e_olio [2025/06/04 09:13] (current)
matt
Line 4: Line 4:
  
  
-  *     500g špaget+  *     350-500g špaget 
 +  *     ​sebestianska klobasa(volitelně)
   *     7 strouzků česneku   *     7 strouzků česneku
   *     ​olivový olej   *     ​olivový olej
-  *     chilli papričky+  *     3 velke chilli papričky
   *     1/2 konzervy ancoviček (asi 6 filet)   *     1/2 konzervy ancoviček (asi 6 filet)
-  *     plátků ​sešených rajčat+  *     plátků ​sušených rajčat
   *     sůl   *     sůl
   *     ​parmezán   *     ​parmezán
 +  *     pepř
  
  
 ==== Postup přípravy ==== ==== Postup přípravy ====
  
-Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente.+Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente, ale pozor, směs čeká na špagety, nikdy ne opačně.
  
-Mezitím ve velké pánvi rozpálime olej a jemně v něm osmažíme ​chilli ​česnek (asi 2 min)Pozor, nesmí se připálit! ​Nyní přidáme a rozpustíme na drobno nakrájemé ančovičky a dochutíme ​na drobno nakrájenými sušenými rajčaty.+Mezitím ve velké pánvi rozpálime olej a jemně v něm osmažíme ​kousky klobásy ​chilli. Nyní přidáme a rozpustíme na drobno nakrájemé ančovičky a plátky česneku (asi 2 min). Pozor, nesmí se připálit! Dochutíme ​na drobno nakrájenými sušenými rajčaty.
    
-Uvařené těstoviny vložíme do omáčky a promícháme. ​Není nutné ​idávat sýr ani bylinkyale pokud jinak nedáte, klidně použijte ​strouhaný parmazán a nasekanou hladkolistou petržel.+Uvařené těstoviny vložíme do omáčky, přidáme trochu vody od špaget ​a promícháme. ​Nakonec ​idáme pepř, strouhaný parmazán a můžeme přidat ​nasekanou hladkolistou petržel.
  
recepty/hlavni_jidla/spagety_aglio_e_olio.1724148961.txt.gz · Last modified: 2024/08/20 10:16 by matt