User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:roastbeef

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
recepty:hlavni_jidla:roastbeef [2023/11/09 16:33]
matt
recepty:hlavni_jidla:roastbeef [2024/09/12 08:51] (current)
matt [Postup:]
Line 6: Line 6:
  
   * > 1Kg nízký roštěnec   * > 1Kg nízký roštěnec
-  * 2PL plnotučna hořčíce+  * 3PL plnotučna ​hořčíce 
 +  * 2PL hrubozrná ​hořčíce
   * 1PL dižonská hořčíce   * 1PL dižonská hořčíce
-  * 1PL hrubozrná hořčíce 
   * wolchester   * wolchester
   * olivový olej   * olivový olej
Line 20: Line 20:
  
 ==== Postup: ==== ==== Postup: ====
-Nízký roštěnec potřeme olivovým olejem, zavakuujeme a dáme minimálně na týden do nulové zóny stařit. Z nízkého roštěnce uděláme pomocí provázku kompaktní blok. Použijeme roládové vázání (pokračující provázek vedeme spodem). ​Do masa vmasírujeme sůl a čerstvě namletý pepř a počkáme až získá pokojovou teplotu. Maso krátceze všech stranosmahneme na rozpalené pánvi (celkově 5minut), tak aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu. ​Potřeme směsí hořčíc a wolchestru a vložíme do trouby.+Nízký roštěnec ​odblaníme, ​potřeme olivovým olejem, zavakuujeme a dáme minimálně na týden do nulové zóny stařit. Z nízkého roštěnce uděláme pomocí provázku kompaktní blok. Použijeme roládové vázání (pokračující provázek vedeme spodem). ​Až získá ​maso pokojovou teplotukrátce ​jej ze všech stran osmahneme na rozpalené pánvi (celkově 5minut), tak aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu. ​Do masa vmasírujeme sůl a čerstvě namletý pepř, ​ potřeme jej směsí hořčíc a wolchestru a vložíme ​zabalene v alobalu ​do trouby.
  
-Na sondě nastavíme maximální teplotu středu na 53 °C a teplotu v troubě nastavujeme vůči teplotě středu následovně.+Na sondě nastavíme maximální teplotu středu na 54 °C a teplotu v troubě nastavujeme vůči teplotě středu následovně.
  
 ^ Teplota středu ^ Teplota trouby ^  ^ Teplota středu ^ Teplota trouby ^ 
 | <30˚C | 110˚C| | <30˚C | 110˚C|
 | <40˚C | 90˚C| | <40˚C | 90˚C|
-| >40˚C | 65˚C|+| >40˚C | 64˚C|
  
  
-Při každé změně teploty troubu důkladně odvětráme. Pečení trvá zhruba 1h. Poté maso přikryjeme alobalem a při teplotě ​asi 50-55˚C 2h táhneme.+Při každé změně teploty troubu důkladně odvětráme. Pečení trvá zhruba 1h. Poté maso při teplotě ​54˚C cca 2h táhneme. V této fázi se dostane teplota středu až na 56˚C.
  
 Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou. ​ Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou. ​
recepty/hlavni_jidla/roastbeef.1699547625.txt.gz · Last modified: 2023/11/09 16:33 by matt