User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:pecena_kridla

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
recepty:hlavni_jidla:pecena_kridla [2018/10/22 19:49]
matt
recepty:hlavni_jidla:pecena_kridla [2020/01/03 12:59] (current)
matt
Line 1: Line 1:
 =====Pečená křídla===== =====Pečená křídla=====
  
-Nejprve si připravíme [[recepty:​marinady:​curry|marinádu]]. Kuřecí křídla ​necháme marinovat asi 24 hodin.+Pečení křidýlek má dvě fáze: 
 + 
 +  - Fáze pomalého změknutí masa a vypečení kůže, kdy jde o to dostat maso do příjemně poživatelného stavu 
 +  - Fáze rychlého a prudkého zapečení s marinádou, kdy jde o vytvoření výrazné chuti a lepkavého povrchu 
 + 
 +===Fáze 1=== 
 + 
 +  * Křídla promícháme s trochou oleje, soli a pepře. 
 +  * Pečeme nejlépe 2 hodiny při 120°C (nebo 1 hodinu při 150°C). Nezakrýváme,​ nepodléváme,​ prostě je jenom vyskládáme na plech a vložím do trouby. 
 +  * Připravíme ​sladkou marinádu, například ​[[recepty:​marinady:​curry|curry]]. 
 +  * Pokud by po dvou hodinách vypadaly pořád ještě bledě, zvýšíme teplotu na 150 stupňů a krátce pečeme, asi 10-15 minut. 
 +  * Jedno křídlo zkušebně otestujeme, zda je maso dost měkké a jde bez násilí odejmout od kosti. Pokud ne, pokračujte ještě zhruba čtvrt hodiny v pečení. 
 + 
 +===Fáze 2=== 
 +  * Na předpečená ​křídla ​lžící pečlivě rozlijeme připravenou marinádu a pečeme 10 minut na 200°C. 
 +  * Znovu křídla přemažeme výpekem ze dna pekáče a pečeme 5-10 minut na 200°C. 
 +  * Vyndáme z trouby a opět přemažeme výpekem ze dna. 
 +  * Necháme 5 minut odpočívat 
  
-Kuřecí křídla nasolíme a naskládáme do pekáče, přelijeme marinádou, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut zhruba na 150 °C. Poté maso odkryjeme a necháme asi 15 minut dopéct na vyšší teplotu, aby se vytvořila kůrka. Já osobně preferuji křidélka mazlavější. 
recepty/hlavni_jidla/pecena_kridla.1540237742.txt.gz · Last modified: 2019/08/02 11:18 (external edit)