This shows you the differences between two versions of the page.
Both sides previous revision Previous revision Next revision | Previous revision | ||
recepty:hlavni_jidla:hovezi_na_korenove_zelenine [2018/10/27 06:41] matt |
recepty:hlavni_jidla:hovezi_na_korenove_zelenine [2020/01/25 09:54] (current) matt |
||
---|---|---|---|
Line 3: | Line 3: | ||
===Ingredience=== | ===Ingredience=== | ||
- | * 1 kg hovězí krkovice | + | * 1Kg hovězí krkovice |
* 1/2 malého celeru | * 1/2 malého celeru | ||
* 3 střední mrkve | * 3 střední mrkve | ||
Line 12: | Line 12: | ||
* sůl | * sůl | ||
* pepř | * pepř | ||
- | * 1/2 l červeného vína | + | * 1/2l červeného vína |
* 1 zeleninový vývar | * 1 zeleninový vývar | ||
* olej | * olej | ||
Line 18: | Line 18: | ||
===Postup== | ===Postup== | ||
- | Maso na velké kousky, osolit, opepřit a zprášit moukou, osmahnout. Na stejné pánvy osmahneme zeleninu skoro do hněda, přidáme zpátky maso, zalijeme vývarem a vínem, přidáme koření a pečeme zakryté na 120 stupňů 2 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme a dle potřeby zredukujeme omáčku. | + | Maso na velké kousky, osolit, opepřit a zaprášit moukou, osmahnout. Maso zalijeme vývarem, vínem a svarime. Na stejné pánvy jako maso osmahneme zeleninu skoro do hněda, přidáme k masu, přidáme koření a pečeme zakryté na 120 stupňů 2 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme a dle potřeby zredukujeme omáčku. |
Na talíř přidáme orestované žampióny. | Na talíř přidáme orestované žampióny. |