This shows you the differences between two versions of the page.
| Next revision | Previous revision | ||
|
recepty:hlavni_jidla:hovezi_na_korenove_zelenine [2018/10/22 20:01] matt created |
recepty:hlavni_jidla:hovezi_na_korenove_zelenine [2020/01/25 09:54] (current) matt |
||
|---|---|---|---|
| Line 1: | Line 1: | ||
| =====Hovězí na kořenové zelenině a víně dle Kluků v akci===== | =====Hovězí na kořenové zelenině a víně dle Kluků v akci===== | ||
| - | 1 kg hovězí krkovice | + | ===Ingredience=== |
| - | 1/2 malého celeru | + | |
| - | 3 střední mrkve | + | |
| - | 2 velké petržele | + | |
| - | 6 malých cibulí | + | |
| - | tymián | + | |
| - | rozmarýn | + | |
| - | sůl | + | |
| - | pepř | + | |
| - | 1/2 l červeného vína | + | |
| - | 1 zeleninový vývar | + | |
| - | olej | + | |
| - | hl. mouka | + | |
| - | Maso na velké kousky, osolit, opepřit a zprášit moukou, osmahnout. Na stejné pánvy osmahneme zeleninu skoro do hněda, přidáme zpátky maso, zalijeme vývarem a vínem, přidáme koření a pečeme zakryté na 120 stupňů 2 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme a dle potřeby zredukujeme omáčku. | + | * 1Kg hovězí krkovice |
| + | * 1/2 malého celeru | ||
| + | * 3 střední mrkve | ||
| + | * 2 velké petržele | ||
| + | * 6 malých cibulí | ||
| + | * tymián | ||
| + | * rozmarýn | ||
| + | * sůl | ||
| + | * pepř | ||
| + | * 1/2l červeného vína | ||
| + | * 1 zeleninový vývar | ||
| + | * olej | ||
| + | * hl. mouka | ||
| + | |||
| + | ===Postup== | ||
| + | Maso na velké kousky, osolit, opepřit a zaprášit moukou, osmahnout. Maso zalijeme vývarem, vínem a svarime. Na stejné pánvy jako maso osmahneme zeleninu skoro do hněda, přidáme k masu, přidáme koření a pečeme zakryté na 120 stupňů 2 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme a dle potřeby zredukujeme omáčku. | ||
| Na talíř přidáme orestované žampióny. | Na talíř přidáme orestované žampióny. | ||