User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:hamburger

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
recepty:hlavni_jidla:hamburger [2019/01/13 12:17]
matt [Postup přípravy]
recepty:hlavni_jidla:hamburger [2019/08/02 11:18] (current)
Line 24: Line 24:
  
  
-Vytvarujeme z masa placku o něco větší, než je hamburgerová houska, a jenom ji jemně posolíme a opepříme těsně před položením na gril(nebo ​dame sul pepr do hmoty tesne pred tvarovanim ​placky). Masovou placku položíme na rozpálený gril, mírně ji přitlačíme a necháme do poloviny propéct bez otáčení (zhruba 5 minuty na každou stranu u 250g). Díky přitlačení na začátku se maso nevyboulí a nezkroutí, takže je není potřeba nijak tvarovat. V polovině pečení otočíme, na maso dáme plátek sýra a necháme rozpustit. Nikdy burger neotáčíme více než jednou z důvodů omezení teplotních šoků. Po grilování necháme maso chvíli na talíři odpočinout,​ aby do sebe vtáhlo zpět šťávy, které se grilováním uvolnily, a nepromáčeli nám housku. Mezitím si rozkrojíme housky a necháme na grilu na chvilku z vnitřních stran otoustovat. Nakonec vrstvíme spodní polovinu housky s kečupem, salát, maso se sýrem, kolečka cibule, plátek kysele okurky, plátek rajčete a majonézou pomazaná horní část housky.+Vytvarujeme z masa placku ​s malým důlkem uprostřed,o něco větší, než je hamburgerová houska, a jenom ji jemně posolíme a opepříme těsně před položením na gril(nebo ​dáme sůl pepř do hmoty těsně před tvarováním ​placky). Masovou placku položíme na rozpálený gril, mírně ji přitlačíme a necháme do poloviny propéct bez otáčení (zhruba 5 minuty na každou stranu u 250g). Díky přitlačení na začátku se maso nevyboulí a nezkroutí, takže je není potřeba nijak tvarovat. V polovině pečení otočíme, na maso dáme plátek sýra a necháme rozpustit. Nikdy burger neotáčíme více než jednou z důvodů omezení teplotních šoků. Po grilování necháme maso chvíli na talíři odpočinout,​ aby do sebe vtáhlo zpět šťávy, které se grilováním uvolnily, a nepromáčeli nám housku. Mezitím si rozkrojíme housky a necháme na grilu na chvilku z vnitřních stran otoustovat. Nakonec vrstvíme spodní polovinu housky s kečupem, salát, maso se sýrem, kolečka cibule, plátek kysele okurky, plátek rajčete a majonézou pomazaná horní část housky.
  
recepty/hlavni_jidla/hamburger.1547381827.txt.gz · Last modified: 2019/08/02 11:18 (external edit)