This shows you the differences between two versions of the page.
Both sides previous revision Previous revision Next revision | Previous revision | ||
recepty:hlavni_jidla:hamburger [2019/01/13 12:14] matt [Postup přípravy] |
recepty:hlavni_jidla:hamburger [2019/08/02 11:18] (current) |
||
---|---|---|---|
Line 24: | Line 24: | ||
- | Vytvarujeme z masa placku o něco větší, než je hamburgerová houska, a jenom ji jemně posolíme a opepříme těsně před položením na gril. Masovou placku položíme na rozpálený gril, mírně ji přitlačíme a necháme do poloviny propéct bez otáčení (zhruba 5 minuty na každou stranu u 250g). Díky přitlačení na začátku se maso nevyboulí a nezkroutí, takže je není potřeba nijak tvarovat. V polovině pečení otočíme, na maso dáme plátek sýra a necháme rozpustit. Nikdy burger neotáčíme více než jednou z důvodů omezení teplotních šoků. Po grilování necháme maso chvíli na talíři odpočinout, aby do sebe vtáhlo zpět šťávy, které se grilováním uvolnily, a nepromáčeli nám housku. Mezitím si rozkrojíme housky a necháme na grilu na chvilku z vnitřních stran otoustovat. Nakonec vrstvíme spodní polovinu housky s kečupem, salát, maso se sýrem, kolečka cibule, plátek kysele okurky, plátek rajčete a majonézou pomazaná horní část housky. | + | Vytvarujeme z masa placku s malým důlkem uprostřed,o něco větší, než je hamburgerová houska, a jenom ji jemně posolíme a opepříme těsně před položením na gril(nebo dáme sůl a pepř do hmoty těsně před tvarováním placky). Masovou placku položíme na rozpálený gril, mírně ji přitlačíme a necháme do poloviny propéct bez otáčení (zhruba 5 minuty na každou stranu u 250g). Díky přitlačení na začátku se maso nevyboulí a nezkroutí, takže je není potřeba nijak tvarovat. V polovině pečení otočíme, na maso dáme plátek sýra a necháme rozpustit. Nikdy burger neotáčíme více než jednou z důvodů omezení teplotních šoků. Po grilování necháme maso chvíli na talíři odpočinout, aby do sebe vtáhlo zpět šťávy, které se grilováním uvolnily, a nepromáčeli nám housku. Mezitím si rozkrojíme housky a necháme na grilu na chvilku z vnitřních stran otoustovat. Nakonec vrstvíme spodní polovinu housky s kečupem, salát, maso se sýrem, kolečka cibule, plátek kysele okurky, plátek rajčete a majonézou pomazaná horní část housky. |