User Tools

Site Tools


recepty:hlavni_jidla:hamburger

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Next revision
Previous revision
recepty:hlavni_jidla:hamburger [2018/03/21 10:23]
matt created
recepty:hlavni_jidla:hamburger [2019/08/02 11:18] (current)
Line 24: Line 24:
  
  
-Vytvarujeme z masa placku o něco větší, než je hamburgerová houska, a jenom ji jemně posolíme a opepříme těsně před položením na gril. Masovou placku položíme na rozpálený gril, mírně ji přitlačíme a necháme do poloviny propéct bez otáčení (zhruba ​minuty na každou stranu). Díky přitlačení na začátku se maso nevyboulí a nezkroutí, takže je není potřeba nijak tvarovat. V polovině pečení otočíme, na maso dáme plátek sýra a necháme rozpustit. Nikdy burger neotáčíme více než jednou z důvodů omezení teplotních šoků. Po grilování necháme maso chvíli na talíři odpočinout,​ aby do sebe vtáhlo zpět šťávy, které se grilováním uvolnily, a nepromáčeli nám housku. Mezitím si rozkrojíme housky a necháme na grilu na chvilku z vnitřních stran otoustovat. Nakonec vrstvíme spodní polovinu housky s kečupem, salát, maso se sýrem, kolečka cibule, plátek kysele okurky, plátek rajčete a majonézou pomazaná horní část housky.+Vytvarujeme z masa placku ​s malým důlkem uprostřed,o něco větší, než je hamburgerová houska, a jenom ji jemně posolíme a opepříme těsně před položením na gril(nebo dáme sůl a pepř do hmoty těsně před tvarováním placky). Masovou placku položíme na rozpálený gril, mírně ji přitlačíme a necháme do poloviny propéct bez otáčení (zhruba ​minuty na každou stranu ​u 250g). Díky přitlačení na začátku se maso nevyboulí a nezkroutí, takže je není potřeba nijak tvarovat. V polovině pečení otočíme, na maso dáme plátek sýra a necháme rozpustit. Nikdy burger neotáčíme více než jednou z důvodů omezení teplotních šoků. Po grilování necháme maso chvíli na talíři odpočinout,​ aby do sebe vtáhlo zpět šťávy, které se grilováním uvolnily, a nepromáčeli nám housku. Mezitím si rozkrojíme housky a necháme na grilu na chvilku z vnitřních stran otoustovat. Nakonec vrstvíme spodní polovinu housky s kečupem, salát, maso se sýrem, kolečka cibule, plátek kysele okurky, plátek rajčete a majonézou pomazaná horní část housky.
  
recepty/hlavni_jidla/hamburger.1521627835.txt.gz · Last modified: 2019/08/02 11:18 (external edit)