User Tools

Site Tools


recepty:doby_grilovani

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
recepty:doby_grilovani [2019/05/27 14:19]
matt
recepty:doby_grilovani [2019/10/05 17:46] (current)
matt [Hovězí maso]
Line 1: Line 1:
 ====== Doby grilování ====== ====== Doby grilování ======
  
-Hodnoty jsou upraveny na elektrcký kontaktní gril pro stupeň propečení medium-rare / hodnoty za lomítkem ​jsou doporučené doby dle literatury pro klasický gril]+===== El. kontaktní gril ===== 
 + 
 +Hodnoty jsou upraveny na elektrcký kontaktní gril pro stupeň propečení medium-rare
 + 
 +==== Hovězí maso ==== 
 + 
 +^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ dopékání 130st/[min] ^  
 +| Rib-eye / Filet mignon ​  | 2 | 2 + 2 | 5 |  
 +|           | 3 | 3.5 + 3.5 | 5  | 
 +|           | 4 | 4.5 + 4.5 | 7 | 
 +| Flank     | 2 | 4 + 4 | 5  | 
 +| Hamburger | 2 | 4 + 4 | 0  | 
 +|           | 3 | 5 + 5 | 0  | 
 +| Svíčková ​ | 1,5 Kg | 10 | 40  | 
 + 
 + 
 +==== Vepřové maso ==== 
 + 
 +^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ dopékání [min] ^ 
 +| Kotleta | 2 | 3 + 3 | 0  |  
 +|         | 3 | 3 + 3 | 5  |  
 +| Panenka | 0,5 Kg | 5 | 25  |  
 + 
 + 
 + 
 +===== Klasický gril ===== 
 +Hodnoty ​jsou doporučené doby dle literatury pro klasický gril. 
  
 ==== Hovězí maso ==== ==== Hovězí maso ====
Line 13: Line 39:
 | Svíčková ​ | 1,5 Kg | 10 | 40  | 0  | | Svíčková ​ | 1,5 Kg | 10 | 40  | 0  |
  
-===== Vepřové maso =====+ 
 +==== Vepřové maso ==== 
  
 ^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ nepřímý nízký žár [min] ^ ^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ nepřímý nízký žár [min] ^
Line 20: Line 48:
 | Panenka | 0,5 Kg | 5 | 25  | 0 | | Panenka | 0,5 Kg | 5 | 25  | 0 |
 | Klobasa |  | 0 | 20  | 0 | | Klobasa |  | 0 | 20  | 0 |
 +
 +==== Kuřecí maso ====
 +^ Maso ^ váha [g] ^ střední přímý žár [min] ^ nízký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^
 +|Prsa | 200 | 12|  0| 0|
 +|Stehna |100 |10| 0 |0|
 +|Kousky s kostí |150 |0 |10| 30 |
 +|Celé kuře| 2000 |0| 0| 75|
 +
  
recepty/doby_grilovani.1558966754.txt.gz · Last modified: 2019/08/02 11:18 (external edit)