User Tools

Site Tools


recepty:doby_grilovani

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
recepty:doby_grilovani [2019/05/27 13:46]
matt
recepty:doby_grilovani [2019/10/05 17:46] (current)
matt [Hovězí maso]
Line 1: Line 1:
 ====== Doby grilování ====== ====== Doby grilování ======
  
-===== Kontaktní elektrický ​gril =====+===== El. kontaktní ​gril =====
  
-Doporučené doby viz sekce níže a upraveno ​na elektrcký kontaktní gril pro stupeň propečení medium-rare.+Hodnoty jsou upraveny ​na elektrcký kontaktní gril pro stupeň propečení medium-rare. 
 + 
 +==== Hovězí maso ==== 
 + 
 +^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ dopékání 130st/[min] ^  
 +| Rib-eye / Filet mignon ​  | 2 | 2 + 2 | 5 |  
 +|           | 3 | 3.5 + 3.5 | 5  | 
 +|           | 4 | 4.5 + 4.5 | 7 | 
 +| Flank     | 2 | 4 + 4 | 5  | 
 +| Hamburger | 2 | 4 + 4 | 0  | 
 +|           | 3 | 5 + 5 | 0  | 
 +| Svíčková ​ | 1,5 Kg | 10 | 40  | 
 + 
 + 
 +==== Vepřové maso ==== 
 + 
 +^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ dopékání [min] ^ 
 +| Kotleta | 2 | 3 + 3 | 0  |  
 +|         | 3 | 3 + 3 | 5  |  
 +| Panenka | 0,5 Kg | 5 | 25  | 
  
  
  
 ===== Klasický gril ===== ===== Klasický gril =====
-Doporučení dle literatury+Hodnoty jsou doporučené doby dle literatury ​pro klasický gril.  
 ==== Hovězí maso ==== ==== Hovězí maso ====
  
-^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ doba (přímý žár[min] ^ dopékání (nepřímý žár[min] ^ +^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký ​přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ nepřímý ​nízký ​žár [min] ^ 
-Ryb-eye | 2 | 2 + 2 | 0  | +Rib-eye / Filet mignon ​  | 2 | 2 + 2 | 0  ​| 0  | 
-| | 3 | 3 + 3 |  | +          ​| 3 | 3 + 3 | 0  | 0  | 
-| | 5 | 3 + 3 | 10  | +          ​| 5 | 3 + 3 | 10 | 0  | 
-| Flank | 2 | 4 + 4 | 0  | +| Flank     ​| 2 | 4 + 4 | 0  ​| 0  | 
-| Hamburger | 2 | 4 + 4 | 0  |+| Hamburger | 2 | 4 + 4 | 0  | 0  | 
 +| Svíčková ​ | 1,5 Kg | 10 | 40  | 0  | 
 + 
 + 
 +==== Vepřové maso ==== 
  
-===== Vepřové maso =====+^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ nepřímý nízký žár [min] ^ 
 +| Kotleta | 2 | 3 + 3 | 0  | 0 | 
 +|         | 3 | 3 + 3 | 5  | 0 | 
 +| Panenka | 0,5 Kg | 5 | 25  | 0 | 
 +| Klobasa |  | 0 | 20  | 0 |
  
 +==== Kuřecí maso ====
 +^ Maso ^ váha [g] ^ střední přímý žár [min] ^ nízký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^
 +|Prsa | 200 | 12|  0| 0|
 +|Stehna |100 |10| 0 |0|
 +|Kousky s kostí |150 |0 |10| 30 |
 +|Celé kuře| 2000 |0| 0| 75|
  
  
recepty/doby_grilovani.1558964812.txt.gz · Last modified: 2019/08/02 11:18 (external edit)