User Tools

Site Tools


recepty:doby_grilovani

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Next revision
Previous revision
recepty:doby_grilovani [2019/05/27 13:21]
matt created
recepty:doby_grilovani [2019/10/05 17:46] (current)
matt [Hovězí maso]
Line 1: Line 1:
-====== ​Kontaktní elektrický gril ====== +====== ​Doby grilování ​======
-===== Hovězí maso ===== +
-==== Ryb-eye stake  ==== +
-==== Flank stake ====+
  
 +===== El. kontaktní gril =====
 +
 +Hodnoty jsou upraveny na elektrcký kontaktní gril pro stupeň propečení medium-rare.
 +
 +==== Hovězí maso ====
 +
 +^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ dopékání 130st/[min] ^ 
 +| Rib-eye / Filet mignon ​  | 2 | 2 + 2 | 5 | 
 +|           | 3 | 3.5 + 3.5 | 5  |
 +|           | 4 | 4.5 + 4.5 | 7 |
 +| Flank     | 2 | 4 + 4 | 5  |
 +| Hamburger | 2 | 4 + 4 | 0  |
 +|           | 3 | 5 + 5 | 0  |
 +| Svíčková ​ | 1,5 Kg | 10 | 40  |
 +
 +
 +==== Vepřové maso ====
 +
 +^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ dopékání [min] ^
 +| Kotleta | 2 | 3 + 3 | 0  | 
 +|         | 3 | 3 + 3 | 5  | 
 +| Panenka | 0,5 Kg | 5 | 25  | 
 +
 +
 +
 +===== Klasický gril =====
 +Hodnoty jsou doporučené doby dle literatury pro klasický gril. 
 +
 +==== Hovězí maso ====
 +
 +^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ nepřímý nízký žár [min] ^
 +| Rib-eye / Filet mignon ​  | 2 | 2 + 2 | 0  | 0  |
 +|           | 3 | 3 + 3 | 0  | 0  |
 +|           | 5 | 3 + 3 | 10 | 0  |
 +| Flank     | 2 | 4 + 4 | 0  | 0  |
 +| Hamburger | 2 | 4 + 4 | 0  | 0  |
 +| Svíčková ​ | 1,5 Kg | 10 | 40  | 0  |
 +
 +
 +==== Vepřové maso ====
 +
 +
 +^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ nepřímý nízký žár [min] ^
 +| Kotleta | 2 | 3 + 3 | 0  | 0 |
 +|         | 3 | 3 + 3 | 5  | 0 |
 +| Panenka | 0,5 Kg | 5 | 25  | 0 |
 +| Klobasa |  | 0 | 20  | 0 |
 +
 +==== Kuřecí maso ====
 +^ Maso ^ váha [g] ^ střední přímý žár [min] ^ nízký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^
 +|Prsa | 200 | 12|  0| 0|
 +|Stehna |100 |10| 0 |0|
 +|Kousky s kostí |150 |0 |10| 30 |
 +|Celé kuře| 2000 |0| 0| 75|
  
  
recepty/doby_grilovani.1558963283.txt.gz · Last modified: 2019/08/02 11:18 (external edit)