This shows you the differences between two versions of the page.
Next revision | Previous revision | ||
recepty:doby_grilovani [2019/05/27 13:21] matt created |
recepty:doby_grilovani [2019/10/05 17:46] (current) matt [Hovězí maso] |
||
---|---|---|---|
Line 1: | Line 1: | ||
- | ====== Kontaktní elektrický gril ====== | + | ====== Doby grilování ====== |
- | ===== Hovězí maso ===== | + | |
- | ==== Ryb-eye stake ==== | + | |
- | ==== Flank stake ==== | + | |
+ | ===== El. kontaktní gril ===== | ||
+ | |||
+ | Hodnoty jsou upraveny na elektrcký kontaktní gril pro stupeň propečení medium-rare. | ||
+ | |||
+ | ==== Hovězí maso ==== | ||
+ | |||
+ | ^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ dopékání 130st/[min] ^ | ||
+ | | Rib-eye / Filet mignon | 2 | 2 + 2 | 5 | | ||
+ | | | 3 | 3.5 + 3.5 | 5 | | ||
+ | | | 4 | 4.5 + 4.5 | 7 | | ||
+ | | Flank | 2 | 4 + 4 | 5 | | ||
+ | | Hamburger | 2 | 4 + 4 | 0 | | ||
+ | | | 3 | 5 + 5 | 0 | | ||
+ | | Svíčková | 1,5 Kg | 10 | 40 | | ||
+ | |||
+ | |||
+ | ==== Vepřové maso ==== | ||
+ | |||
+ | ^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ dopékání [min] ^ | ||
+ | | Kotleta | 2 | 3 + 3 | 0 | | ||
+ | | | 3 | 3 + 3 | 5 | | ||
+ | | Panenka | 0,5 Kg | 5 | 25 | | ||
+ | |||
+ | |||
+ | |||
+ | ===== Klasický gril ===== | ||
+ | Hodnoty jsou doporučené doby dle literatury pro klasický gril. | ||
+ | |||
+ | ==== Hovězí maso ==== | ||
+ | |||
+ | ^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ nepřímý nízký žár [min] ^ | ||
+ | | Rib-eye / Filet mignon | 2 | 2 + 2 | 0 | 0 | | ||
+ | | | 3 | 3 + 3 | 0 | 0 | | ||
+ | | | 5 | 3 + 3 | 10 | 0 | | ||
+ | | Flank | 2 | 4 + 4 | 0 | 0 | | ||
+ | | Hamburger | 2 | 4 + 4 | 0 | 0 | | ||
+ | | Svíčková | 1,5 Kg | 10 | 40 | 0 | | ||
+ | |||
+ | |||
+ | ==== Vepřové maso ==== | ||
+ | |||
+ | |||
+ | ^ Maso ^ tloušťka [cm] ^ vysoký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ nepřímý nízký žár [min] ^ | ||
+ | | Kotleta | 2 | 3 + 3 | 0 | 0 | | ||
+ | | | 3 | 3 + 3 | 5 | 0 | | ||
+ | | Panenka | 0,5 Kg | 5 | 25 | 0 | | ||
+ | | Klobasa | | 0 | 20 | 0 | | ||
+ | |||
+ | ==== Kuřecí maso ==== | ||
+ | ^ Maso ^ váha [g] ^ střední přímý žár [min] ^ nízký přímý žár [min] ^ střední nepřímý žár [min] ^ | ||
+ | |Prsa | 200 | 12| 0| 0| | ||
+ | |Stehna |100 |10| 0 |0| | ||
+ | |Kousky s kostí |150 |0 |10| 30 | | ||
+ | |Celé kuře| 2000 |0| 0| 75| | ||