User Tools

Site Tools


recepty:chutovky:utopenci

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Next revision
Previous revision
recepty:chutovky:utopenci [2018/03/21 10:12]
matt created
recepty:chutovky:utopenci [2024/10/01 06:51] (current)
matt
Line 5: Line 5:
  
  
-    ​700g buřtů +  * 700g buřtů ​(7ks) 
-    300ml octa +  ​* ​300ml octa 
-    3 cibule +  ​* ​3 cibule 
-    6 chilli papriček +  ​* ​6 chilli papriček ​(nebo 1 čevenou papriku) 
-    pepř celý +  ​* ​pepř celý 
-    pepř mletý +  ​* ​pepř mletý 
-    nové koření +  ​* ​nové koření 
-    bobkový list+  ​* ​bobkový list 
 +  * sůl 
 +  * cukr
  
 ==== Postup ==== ==== Postup ====
  
  
-Z buřtů odstraníme střívko a nakrájíme ​je na kolečka, jejichž vrstvy střídáme s vrstvami půlkoleček cibule v připravené nádobě. Zároveň průběžně přidáváme chilli papričky. Krátce povaříme lák složený z 300ml octa, 700ml vody, několika kuliček nového koření ​pepře, bobkového listu a špetky ​mletého pepře. Vlahým lákem zalijeme sklenici, důkladně ji protřepeme a minimálně na týden uložíme do lednice.+Z buřtů odstraníme střívko a nakrájíme ​podélně ​na čtvrtiny, jejichž vrstvy střídáme s vrstvami půlkoleček cibule v připravené nádobě. Zároveň průběžně přidáváme chilli papričky ​nebo červené papriky 
 + 
 +Krátce povaříme lák složený z 300ml octa, 700ml vody, několika kuliček nového kořenípepře, bobkového listumletého pepře ​lžický soli a cukru. Vlahým lákem zalijeme sklenici, důkladně ji protřepeme a minimálně na týden uložíme do lednice. 
 + 
 +Lze doplnit na plátky nakrájenou paprikou a nakrajenými stroužky česneku. 
  
recepty/chutovky/utopenci.1521627175.txt.gz · Last modified: 2019/08/02 11:18 (external edit)