This shows you the differences between two versions of the page.
Both sides previous revision Previous revision Next revision | Previous revision | ||
recepty:chutovky:burty_na_pivu [2019/08/02 11:18] 127.0.0.1 external edit |
recepty:chutovky:burty_na_pivu [2024/10/01 06:45] (current) matt [Postup] |
||
---|---|---|---|
Line 4: | Line 4: | ||
- | * 3-5 cibulí | + | * 2-3 cibule |
- | * 5 stroužků česneku | + | * 500g kečupu |
- | * 500g kečupu | + | * černé pivo |
- | * černé pivo | + | * 6-7 špekáčků nebo klobás |
- | * 6-7 buřtů nebo klobás | + | * plátky sýra |
- | * plátky sýra | + | * červená paprika |
+ | |||
+ | ==== Upozornění ==== | ||
+ | |||
+ | Nepřidávat česnek, zhořkne! | ||
==== Postup ==== | ==== Postup ==== | ||
- | Klobásy příčně a podélně rozkrojíme napůl, cibule nakrájíme na půlkolečka a stroužky česneku nakrájíme na plátky. Do nádoby střídáme vrstvy cibule a klobás a průběžně přidáváme plátky česneku. Zalijeme 500g kečupu a 375ml černého piva(3/4 lahve) a nepřikryté dáme asi na hodinu do trouby. Na posledních pět minut pečení poklademe plátky sýra. | + | Špekáčky podélně rozkrojíme na čtvrtiny, cibule nakrájíme na půlkolečka. Na plech dáme vrstvu cibule, na ni byřty a na vrch vrstvu paprik. Zalijeme kečupem a černým pivem. |
+ | |||
+ | Nepřikryté dáme asi na hodinu do trouby na 200˚C. Na posledních pět minut pečení poklademe plátky sýra. | ||